VERRASSEND VEELZIJDIG OOSTDUINKERKE

Wie houdt van natuur, rust en goede lucht moet beslist in Oostduinkerke zijn. Wie houdt van lekker eten, winkelen of golfen ook. De populaire kustbestemming ligt naast het bruisende Nieuwpoort en staat gekend om haar garnaalvissers en de Hoge Blekker, de hoogste duin van het land. Maar ook voor een portie cultuur bent u hier aan het juiste adres. Oostduinkerke maakt goed leven makkelijk.

Struinen door de duinen

Oostduinkerke is een deelgemeente van Koksijde en een heerlijk veelzijdige badplaats met prachtige uitgestrekte zandstranden en een ongerepte natuur. Uw nieuwe buurt is een residentiële, rustige villawijk, omarmd door duinenlandschap De Witte Burg. Dat prachtig stukje natuur maakt samen met de Hoge Blekker deel uit van een beschermd duinenmassief van 240 hectare.

Meer informatie?

Fietsen, wandelen, golfen

Vanuit Jan Baert kunt u makkelijk inpikken op het fietsnetwerk of één van de in totaal 130 km bewegwijzerde paden van wandelnetwerk Westkust. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in ecogolf Ter Hille dat 27 holes telt en op een boogscheut van het project ligt. Ook een tennisclub en minigolfterrein liggen vlakbij.

Interessant?

Gastronomie

Geen zin om te koken? Hier liggen de restaurants, cafés en lunchzaken voor het uitkiezen. Ook op dat vlak is Oostduinkerke heerlijk veelzijdig. Van belevingsgastronomie tot luxebistro, ongedwongen eethuisje of gezellig estaminet… Oostduinkerke is de culinaire hemel voor fijnproevers. En heel wat van die lekkere adresjes liggen bovendien handig op wandelafstand.

Ik wil genieten!

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers komen uitgebreid aan hun trekken in Oostduinkerke. Het bekende Navigo Nationaal Visserijmuseum ligt haast in de achtertuin; het beroemde Delvauxmuseum ligt een paar kilometer verderop. Ook Kunstencentrum Ten Bogaerde, in een prachtig gerestaureerde abdijhoeve, verdient een plaatje op de agenda. Voor film, theater en expo’s kan u in Koksijde-Oostduinkerke zelf terecht, of in buurstad Nieuwpoort.

Meer informatie?

Shoppen

Shoppen aan de kust heeft zo z’n voordelen: het aanbod is groot, de winkels zijn open op zondag en u winkelt met de zee in uw kielzog. Vlakbij Jan Baert vindt u een selectie aan buurtwinkels, supermarkten en andere voorzieningen. Drie kilometer verderop ligt de Zeelaan, de centrale winkelpromenade van Koksijde-Oostduinkerke, met chique boetieks naast grotere ketens. Nog niet uitgewinkeld? In shoppingstad Nieuwpoort bent u makkelijk een middagje zoet.

Interessant?

Paradijs voor kinderen

Ook voor de (klein)kids is Jan Baert de ideale uitvalsbasis. Een dagje ravotten in de duinen, een partijtje minigolf in één van de twee terreinen die vlakbij liggen, een fietstocht of een ritje met de ‘billenkar’, een dagje strand, een bezoekje aan één van de surfclubs of skateparken die populair zijn bij jongeren … aan variatie geen gebrek. Van hieruit is het trouwens maar een kwartiertje rijden naar Plopsaland.

Meer informatie aanvragen

Bezoek ons infokantoor

Koninklijke Baan 264
8670 Koksijde

058 33 26 00

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.


    Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.